UFEB на слуханнях Аграрного комітету: про Держпродспоживслужбу та ЕКА



Рада з питань експорту продовольства (UFEB) взяла участь в комітетських слуханнях щодо розвитку експортного потенціалу тваринницької продукції, які були організовані Комітетом Верховної ради з питань аграрної політики та земельних відносин.

Директор UFEB Богдан Шаповал, який представляв на слуханнях інтереси членів асоціації, зазначив, що головним завданням держави у сфері підтримки експорту на сьогодні є забезпечення нормальної діяльності Держпродспоживслужби.

«Від цього відомства залежить функціонування експорту всієї країни і, зокрема, вирішення питання з африканською чумою свиней. Тому ми пропонуємо вивести проблему АЧС на рівень національної безпеки, що дозволить підтримати Держпродспоживслужбу та акумулювати максимум зусиль і ресурсів для вирішення цієї проблеми», - сказав Богдан Шаповал.

Крім того, UFEB пропонує Аграрному комітету рекомендувати Кабінету міністрів найближчим часом прийняти положення про Експортно-кредитне агентство, яке, за законом, повинно розпочати роботу з кінця липня 2017 року. Наразі, за інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі, робота зі створення агентства вже йде. Однак, через бюрократичні процедури, вона не протікає достатньо ефективно, тому запуск ЕКА може затягуватися на невідомий строк.

Участь в комітетських слуханнях також узяли Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук, Радник Першого віце-прем’єр-міністра – голови Мінекономрозвитку Олеся Залуська, Начальник управління економічного співробітництва МЗС Олександр Данилейко, а також представники бізнесу.