UFEB став партнером заходу «FOODEX Japan – ворота в Азію. Україна на шляху до національного павільйону»



Рада з питань експорту продовольства (UFEB)  разом з Мінагрополітики, Japan Management Association став партнером заходу «FOODEX Japan – ворота в Азію. Україна на шляху до національного павільйону», який відбувся 20 червня. Організатор заходу: Компанія Consulting integrated / COIN.

На події обговорювались можливості відкриття ринку Японії завдяки участі в найбільшій в Азії виставці продуктів харчування FOODEX Japan. Один з висновків - Україна має перейти від експорту сировини до експорту готової продукції з високою доданою вартістю: снеків, кондитерських виробів, консервів, продукції виноробства, органічної їжі. Потенціал ринку Японії величезний: розмір ВВП країни є третім в світі, обсяг імпорту продуктів харчування становить 65,9 млрд. дол. США. Україна робить свої перші кроки для збільшення експорту продукції в Японію саме завдяки виставці FOODEX Japan.

В бізнес-сніданку щодо участі у міжнародній виставці FOODEX Japan взяли участь більше 70 учасників, серед них:

  • 40 виробників продуктів харчування
  • Ольга Трофімцева, заступник Міністра агрополітики та проводольства України
  • Акіко Охара, представник Japan management association – організатора виставки FOODEX
  • Ольга Шевченко - представник Держспоживслужби
  • Богдан Шаповал - голова Ради з питань експорту продовольства, UFEB
  • Ігор Харченко, посол України в Японії
  • Людмила Войналович - представник Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, ЄБРР
  • Ірина Онікієнко – менеджер Офісу з просування експорту, дорадчого органу МЕРТ, EPO

Японія посіла почесне 4 місце серед країн з найбільшим потенціалом для українського експорту згідно Експортної стратегії України, затвердженої Кабміном в 2017 році, японськийспоживач є одним з наийвибагливіших у світі, для нього однаковою мірою важливі як зовнішній вигляд продукції, так і його якість. Українські компанії AgroFusion та Liqberry уже встигли досягти значного успіху в експорті до Японії.