UFEB та українські кондитерські компанії просуватимуть експорт в Гонконзі



Рада з питань експорту продовольства (UFEB) організовує бізнес-поїздку до Гонконгу для представників української кондитерської галузі з метою стимулювання експорту солодощів до Азії.

У ході візиту 17-19 серпня українська делегація візьме участь у виставці HKTDC Food Expo 2017 та проведе зустрічі з зацікавленими трейдерами та дистриб’юторами Азії.

Учасниками поїздки стали представники трьох кондитерських компаній: «Малбі Фудс» (ТМ Millennium), Корпорація «Бісквіт-Шоколад» та «Кріоліт-Дніпро» (ТМ «Клім») – а також Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор». На HKTDC Food Expo 2017 вони представлять українську кондитерську галузь на національному стенді Ukrainian Food.

Організатори розраховують на позитивні результати поїздки, беручи до уваги високий інтерес до української кондитерської продукції на ринках Азії. Так, у 2016 році експорт цукру та солодощів з України до Гонконгу різко зріс порівняно з 2015 роком. Експорт цукру збільшився майже у 38 разів, склавши 1,5 млн дол., а поставки шоколаду до Гонконгу принесли Україні в минулому році 112 тис. дол., що у 2,8 разів більше, ніж у 2015.

Втім, за останніми даними, успіхи поточного року набагато скромніші. У січні-травні експорт цукру до Гонконгу склав 81 тис. дол., а шоколаду – лише 100 дол. Тому UFEB розцінює цю поїздку, як можливість надолужити минулорічне зростання та встановити стабільні ділові зв’язки з місцевими закупівельниками.