UFEB взяла участь у місії із садівництва до Нідерландів



Рада з питань експорту продовольства (UFEB) взяла участь у місії із садівництва та фруктівництва до Нідерландів та Німеччини, яка була організована Посольством Королівства Нідерландів в Україні та Міністерством економічних справ Королівства Нідерландів з 6 по 9 лютого.

В рамках місії українська делегація відвідала переробні та виробничі підприємства для ознайомлення з підходами та технологіями у секторі  овочевої, ягідної, плодової та грибної продукції, а також з досвідом Нідерландів та Німеччини у просуванні експорту зазначених продуктів.

Крім того, відбулася зустріч з Організацією розвитку Східних Нідерландів (Oost NV), що займається стимулюванням та посиленням економіки провінцій Гелдерланд і Оверейсел. Саме ця організація ініціювала та втілила в життя всесвітньо відомий проект кластеру Food Valley, створивши умови для того, щоб виробники та дослідні інституції працювали разом над розвитком нових та інноваційних концепцій виробництва продовольства.

«Досвід об’єднання та кооперації підприємств Нідерландів надзвичайно цікавий та корисний для нас. На сьогодні голландські кластери є рушійною силою розвитку сільського господарства своєї країни, чого не можна сказати про кооперативи в Україні, адже ми досі чекаємо на законодавчу можливість для наших малих і середніх підприємств хоча б об’єднуватися для спільного виробництва продукції», - коментує директор UFEB Богдан Шаповал.