Україна може конкурувати в експорті



З 21 по 25 жовтня 2018 року українські виробники продовольства взяли участь у провідній виставці продуктів харчування SIAL Paris 2018.

Вже не вперше Рада з питань експорту продовольства (UFEB) організовує спільну експозицію українських представників продовольства в рамках SIAL Paris (нагадаємо, у 2016 році була організована експозиція українських представників м'ясо-молочного бізнесу, де українські виробники напрацювали значну кількість потенційних контактів). Зважаючи на успіх минулої виставки, ми не змогли оминути SIAL і цього року.

Провідна міжнародна виставка продуктів харчування пройшла 21-25 жовтня 2018 року у м. Париж і зібрала на своєму майданчику в 215 тис. квадратних метрів більше 7 200 експонентів з 109 країн світу. 160 000 відвідувачів з різних куточків відвідали павільйони компаній продовольчого сектору, серед яких були і представники українського бізнесу.

Цьогорічна українська експозиція була представлена вже більш різноманітними групами продуктів: традиційні та крафтові сири, масло, сухі молочні суміші, морозиво, насіння гарбуза та соняшника, горіхи, зернові та бобові культури, мед, заморожені ягоди, енергетичні напої та снеки, курятина.

Учасниками української бізнес-делегації на SIAL Paris 2018 були: Ardis Group, Мілкіленд, Ласунка, ГрадОлія, M.A.R. Pumpkin seeds, Агролідер, Асканія-Пак, Мед Поділля, Галфрост, Напої+, Пан Курчак.

Крім представлення на стенді, для українського продовольства були організовані b2b зустрічі з торговими мережами, імпортерами та трейдерами, а це можливість провести прямі переговори з уже потенційними партнерами.

«У 2016 році вже приймали участь у SIAL Parіs з UFEB. Тоді мали змогу напрацювали низку потенційних контактів. Коли з’явилася інформація про можливості взяти участь цього року, то, звичайно, прийняли позитивне рішення і не пошкодували. На виставці ми представили сири, масло, сухі молочні суміші, які зацікавили представників з Європи та Китаю. Загалом отримали значну кількість контактів, які будемо опрацьовувати і налагоджувати подальшу співпрацю», - Сергій Кисельов, директор ТОВ “Мілкіленд Інтермаркет”.

«Сьогодні українцям не вистачає віри у свій продукт та більш амбітних цілей. Як показала участь у SIAL Parіs 2018, наш крафтовий сир може конкурувати по якості з європейськими «artisan cheese» (artisan cheese – крафтові сири у Європі). Саме у Франції дуже розвинена культура споживання крафтових сирів і для них величезне значення мають оригінальність смаку та якість. Зазначу, що завдяки високій якості та відповідності споживчому запиту, українською продукцією зацікавилися гості з різних країн. Важливо, що все-таки цього року набагато більше компаній готові пропонувати свою продукцію та брати участь у міжнародних виставках. Участь у таких виставках – це нагода показати Україну як країну, що виробляє якісні продукти з особливою рецептурою та смаком, які цікаві зарубіжним імпортерам», - Дмитро Чернов, CEO компанії Ardis Group.

У рамках виставки також відбувся Форум Україно-європейської співпраці, і спеціально для делегації українського бізнесу було організовано Україно-французький вечір, який був присвячений налагодженню зв'язків між нашими країнами. Захід пройшов під патронатом Надзвичайного та Повноважного Посла України у Франції Олега Шамшура та за підтримки Заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої.